Webdesign Bart

Vind het antwoord op al jouw vragen

Vind snel jouw antwoord door te kiezen uit deze rubrieken:

Meer weten over Webdesign Bart?

Wat kan ik voor jou en je onderneming doen?

Ik ben gespecialiseerd in het maken van WordPress websites. Zowel kleine websites (zoals one-pagers) als grotere websites worden op een professionele manier gebouwd. De focus ligt op de gebruiksvriendelijkheid, het ontwerp en de strategie. Alle grafische elementen die nodig zijn kan ik op maat maken. Heb je geen logo of is dit niet perfect in orde? Moeten teksten herschreven worden? Hier help ik jou graag mee verder.

Wie zijn mijn klanten?

Elke starter, zelfstandige, kmo of vzw die het belang hecht aan een goed ontworpen en doordachte, doeltreffende website. Dit uiteraard zonder te veel te moeten betalen, nu en in de toekomst.

Hoe beperk ik jouw kosten?

Er zijn verschillende manieren hoe ik dat doe. Ik werk al jaren alleen met WordPress. Mijn kennis en ervaring zorgen ervoor dat ik weinig moet uitzoeken. Veel plug-ins ken ik heel goed en komen op iedere website terug. Is er eentje nodig die ik nog niet gebruikt heb, dan reken ik het uitzoekwerk nooit aan. Dat beschouw ik als leergeld.

Ik vertrek altijd vanaf een sjabloon-site. Hierin zitten heel wat functionaliteiten die buiten de standaardinstallatie van WordPress vallen. Zo kan ik zonder tijdverlies starten. Tijd die ik veel beter kan besteden aan jouw ontwerp, de inhoud en SEO!

Kan je zelf een website maken?

Je kan zelf ook uiteraard een website maken. Er zijn veel doe-het-zelf-websitebouwers. Zal jouw website er even professioneel uitzien? Er zijn heel veel zaken die een belangrijke rol spelen. Hierbij de belangrijkste zaken:

  • Ben je zelf eigenaar van jouw website en domein?
  • Vind men jouw website goed in Google?
  • Zijn er genoeg functionaliteiten zodat je nu en in de toekomst altijd verder kan?
  • Service: heb je altijd contact met dezelfde persoon en weet die persoon alles over jouw website?
  • Hoe is de kwaliteit van de hosting? Hier worden misschien te veel websites op 1 server gezet zodat jouw website trager is
  • Hoe snel word je geholpen bij problemen?
  • Als je van leverancier verandert, moet je helemaal opnieuw beginnen ...
Betaal je een voorschot?

Na je eerste, uitgebreid gesprek volgt een offerte. Je hebt nog geen verplichtingen en moet nog niets betalen. Tijdens het gesprek bespreken we ook de betalingen. Tenzij anders afgesproken, zijn er 3 betaalmomenten:

  • Na goedkeuring van de offerte volgt een voorschotfactuur. Dit kan per mail of per post.
  • Na goedkeuring van het ontwerp volgt de tweede factuur. Dit mag telefonisch, per mail of per post.
  • Na oplevering van de website volgt de slotfactuur.

Voorbereidend werk aan een website

Kan je het eerste gesprek voorbereiden? 

Je mag al eens nadenken over de inhoud van je website. Probeer je te onderscheiden van je concurrenten. Hoe presenteren zij zich en hoe kan jij het beter doen? Heb je al bestaande teksten, foto's en illustraties gebruikt voor drukwerk? Verzamel dan alles, zodat we in ons eerste gesprek vlot kunnen starten. Maak je vooral geen zorgen over de kwaliteit van dit materiaal. Een basis is altijd goed!

Hoe lever je teksten, foto's en illustraties aan? 

Teksten

Deze mogen vanaf Word of OpenOffice aangeleverd worden. PDF gaat ook, maar dit kan de werkwijze vertragen. Microsoft Publisher of Powerpoint kan desnoods ook, maar kost meer tijd.

Foto's

Foto's mogen altijd zo groot mogelijk aangeleverd worden. Ik kan de courante bestandsformaten verwerken (JPG, PNG, Tiff, EPS, …). Jouw foto's worden altijd nog geoptimaliseerd voor web.

Illustraties

Tekeningen, grafieken en logo's mag je aanleveren zoals foto's, als JPG, PNG enz. Indien je ze ook in een vectorformaat hebt zoals AI, EPS, SVG is dat altijd beter (schalen zonder kwaliteitsverlies). Vraag ernaar bij jouw drukker!

Aanleveringen

Teksten mogen altijd via mail aangeleverd worden. Foto's mogen via WeTransfer aangeleverd worden. Dit is gratis en kost je slecht een paar minuten.

Kan mijn bestaande webhosting behouden blijven?

Ik host jouw website liever bij mijn eigen firma. Dan ben ik zeker dat aan de vele eisen voldaan wordt. Niet alleen snelheid, maar ook de veiligheid is heel erg belangrijk. Problemen worden op heel korte termijn opgelost. Ik ben verantwoordelijk ben voor jouw website, en wil daarom liever geen risico's nemen.

De ontwikkeling van je website

Wordt aangeleverd materiaal nagekeken?

Tijdens ons eerste gesprek wordt afgesproken in welke mate ik teksten, foto's en illustraties nakijk en aanpas. Voor de vindbaarheid in Google worden teksten altijd SEO-vriendelijk gemaakt. Ook foto's kunnen bewerkt worden. Dit kunnen eenvoudige kleurcorrecties zijn, maar ook ingewikkelde beeldmanipulaties. De foto's worden sowieso geoptimaliseerd voor het internet, zodat de laadtijd van de pagina minimaal is.

Wanneer krijg je een ontwerp?  

Wanneer we klaar zijn met de inhoud en de pagina-indeling begin ik aan het ontwerp. De home-pagina en de contactpagina worden als eerste ontworpen. Van zodra dit klaar is krijg je een mailtje met daarin de link. Via telefoon of mail bespreken we het ontwerp. Wanneer je 100% tevreden bent ontwerp ik de rest van de website.

Wanneer is je website klaar?

Iedere website is anders. Een kleine website kan op een week klaar zijn. Voor grote websites kunnen een paar maanden nodig. Wanneer de inhoud klaar is zal er een haalbare termijn afgesproken worden.

Na oplevering van jouw website

Kan je met verschillende mensen aanpassingen doen?

Voor iedereen in jouw onderneming kan er een aparte login voorzien worden. Zo kan je met een heel team samen de inhoud beheren.

Wat kan je zelf beheren of aanpassen?  

Tekst en foto's kan je zelf altijd aanpassen en/of toevoegen. Aan de layout, de pagina-indeling dus, kan je standaard geen wijzigingen doen. Wens je toch die mogelijkheid? Dan krijg je eerst een intensieve opleiding.

Speciale inhoud zoals lijsten en nieuwsbrieven worden altijd voorzien om zelf eenvoudig te beheren.

Kan ik jouw aanpassingen doen?

Als je zelf geen tijd of zin hebt aanpassingen te doen, kan je ze naar info@webdesignbart.be mailen. Wees duidelijk over welke pagina('s) het gaat.

Wijzigingen aan tekst

Kopieer de desbetreffende tekst(en) vanaf je website en plak ze in een nieuw Worddocument. Daarin maak je je aanpassingen.

Wijzigingen aan foto's of illustraties

Omschrijf welke foto('s) of illustratie('s) ik moet aanpassen. Te groot of te veel voor te mailen? Gebruik dan WeTransfer. Dit is gratis en veilig!

Algemene vragen over jouw website

Wat is een CMS?

Een CMS is een Content Management System. Het doel van zo een systeem is de inhoud en vormgeving gescheiden houden, met het oog op een efficiënt beheer. Voor gewone (statische) teksten is die scheiding niet altijd noodzakelijk. Maar voor artikels, lijsten van producten, nieuwsitems, promoties enz. is dat heel handig! Het beheer van deze items is voor de gebruiker heel eenvoudig.

Wat betekent hosting?

Als je een website hebt, dan staat deze ergens op een server met toegang tot het internet. In ons geval staat de server in het datacenter van Mobistar. Deze beveiligde server is een 'geavanceerde computer' en maakt het mogelijk dat jouw website via internet beschikbaar is. De hosting is dus de basis van jouw website. Ik vertrouw al meer dan 5 jaar de hostingfirma waarmee ik samenwerk. Ze hebben al meer dan 10 jaar ervaring en geven een geweldige service.

Waarom is onderhoud nodig?

Meer dan 35% van alle websites wereldwijd zijn gemaakt met WordPress. Dat maakt het aantrekkelijk voor hackers. Moet je je zorgen maken? Helemaal niet! Sowieso wordt op hosting-niveau heel wat veiligheid ingebouwd. De ontwikkelaars van WordPress brengen regelmatig veiligheidsupdates uit welke automatisch gebeuren. Het is mijn taak om jouw website en de functionaliteiten te controleren en testen uit te voeren. Vermits veel gebruikte plug-ins terug komen is de nodige tijd erg beperkt.

Geen antwoord gevonden?

Webdesign Bart

Galgeveldstraat 29 | 3293 Diest

0456 15 62 43 | info@webdesignbart.be